Integrated Management System
Informatiesessie ISO 45001
Interpretatie ISO 45001
ISO 45001 Lead Auditor
Geselecteerde Trainingen   
Momenteel heeft u nog geen trainingen geselecteerd
Heeft u nog vragen?

Contactpersoon


Opleidingscoördinator
Tel.: +31 (0)88 450 55 51
bvct.belgium@be.bureauveritas.com

ISO 45001 Lead Auditor (IRCA erkend 1926) 

Inhoud

De gezondheid en veiligheid (Welzijn) van medewerkers is erg belangrijk.
ISO 45001:2018 helpt u de principes achter het welzijnsmanagementsysteem te begrijpen om zo wet- en regelgeving te borgen, het plannen en uitvoeren van welzijn te verbeteren en op een efficiënte economische wijze te beheersen. Tijdens deze opleiding houdt u zich bezig met het auditen volgens de ISO 45001:2018 norm.

De inhoud van deze opleiding voldoet aan de eisen die zijn vastgelegd in de ISO 19011 norm. Deze norm bevat de richtlijnen voor het uitvoeren van kwaliteits- en /of milieumanagementsysteemaudits.

De opleiding is erkend door het IRCA (International Register of Certificated Auditors). Dat betekent dat internationaal voor iedereen die aan deze opleiding deelneemt dezelfde theorie en toetsmomenten gelden. De docenten die Bureau Veritas voor de opleiding inzet zijn officieel geregistreerd en gekwalificeerd door het IRCA. Zij zijn verplicht ieder jaar hun kwalificaties bij te houden en aan te tonen aan het IRCA. Daarnaast is iedere docent zelf Lead Auditor.

Bureau Veritas toetst uw kennis gedurende de hele opleiding. Aan het eind van de opleiding legt u een examen af. Krijgt u op alle onderdelen een positieve beoordeling, dan ontvangt u een officieel IRCA-certificaat waarmee u zich kunt registreren bij het IRCA. Slaagt u niet voor het examen, dan kunt u herexamen doen of de opleiding opnieuw volgen.

Doel

Na afloop zijn de deelnemers in staat om:

 • Een auditteam aan te sturen
 • Een audit te plannen
 • De auditbevindingen te rapporteren
 • Een audit op te volgen
 • Het doel te kunnen aangeven van een Welzijnsmanagementsysteem, inclusief de processen, principes en technieken die worden toegepast bij het beoordelen van risico’s.
 • Alle criteria te kennen waartegen een audit zou kunnen worden uitgevoerd, inclusief de eisen van de ISO 45001.

Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor auditoren die hun kennis op het gebied van auditen willen vergroten en auditoren die een auditteam moeten aansturen.

Toelatingseisen

• Kennis van de OHSAS 18001/ ISO 45001 norm
• Kennis van de Plan-Do-Check-Act (PDCA) cyclus
• Kennis van het voordeel en doel van een arbomanagementsysteem
• Basiskennis van het managen van een arbosysteem door middel van risico-analyses, gevarenidentificatie, RI&E, voldoen aan wet- en regelgeving
• Basiskennis van wet- en regelgeving op het gebied van gezondheid & veiligheid
• Algemene kennis van de termen en definities van de ISO 45001. 

Mogelijkheden

Voor de Lead Auditor opleiding heeft u de keuze uit drie opties:

 • Lead Auditor opleiding regulier
 • Lead Auditor opleiding Transition
 • Lead Auditor opleiding Conversion

Tijdens de Lead Auditor opleiding regulier wordt u in vijf of zes dagen opgeleid tot Lead Auditor. De vijfdaagse opleiding duurt vijf aaneengesloten werkdagen van 08:30 tot 18:00 uur. Bij de zesdaagse opleiding ligt het tempo iets lager. Deze wordt verdeeld over drie blokken van twee dagen van 08:30 tot 17:30 uur.

De Lead Auditor opleiding Transition kunt u volgen als u een Lead Auditor opleiding hebt gevolgd voor de eerdere normversie. Als u Lead Auditor bent voor de OHSAS 18001 norm kunt u in twee dagen omgeschoold worden naar de ISO 45001:2018.

De Lead Auditor opleiding Conversion kunt u alleen maar volgen als u een vijf- of zesdaagse Lead Auditor opleiding heeft gevolgd. Bent u bijvoorbeeld Lead Auditor voor de ISO 9001 of ISO 14001, dan kunt u in drie dagen de Lead Auditor opleiding voor de ISO 45001 volgen. De eerste twee dagen duurt het programma tot 19:30 uur. De laatste dag is de afsluiting rond 17:00 uur.

Praktische informatie

 • Als voorbereiding op de opleiding ontvangt u een huiswerkopdracht. Deze opdracht bestaat uit enkele korte vragen. Als voorbereidingstijd kunt u rekening houden met een half uur.
 • De kosten voor de vijfdaagse reguliere opleiding bedragen € 2.080,-.
 • De kosten voor de zesdaagse reguliere opleiding bedragen € 2.180,-
 • De kosten voor de tweedaagse Transition opleiding bedragen € 990,-
 • De kosten voor de driedaagse Conversion opleiding bedragen € 1.475,- (diner eerste twee dagen inbegrepen)

Alle prijzen zijn inclusief studiemateriaal en lunches, maar excl. BTW en eventuele overnachtingskosten.

Indien u wenst te overnachten, kunt u dit aan ons doorgeven en wij regelen dit voor u. De kosten voor de overnachtingen dienen echter bij vertrek zelf te worden voldaan aan het hotel.

Tijdens de opleiding wordt u continu beoordeeld, het is dus van groot belang dat u alle dagen aanwezig bent. De opleiding wordt afgesloten met een examen.

Vervolgmogelijkheden

Datum/Plaats

DatumPlaatsTrainingsduurTrainingstijdenmax.
Deeln.
Kosten 
24-25.11.2020, 3-4.12.2020 -
10-11.12.2020
Beveren-Waas
Van der Valk Beveren
Route
6 Dag(en)08:30 - 17:30 uur10EUR 2180.00

Trainingen die zijn volgeboekt, herkent u aan het volgende teken in de rechter kolom